DENTI IMPLANTÁTUMOK SIKERESSÉGE

A Denti® implantátumok beültetéseinek sikeressége a mindennapi fogorvosi praxisokban. A 2013 évi eredmények felmérése, bemutatása és értékelése.

Denti System Kft. /Magyarország/ is a nemzetközi ajánlásoknak megfelelően elvégezte és feldolgozta a 2013. évben a véletlenszerűen kiválasztott fogorvosi praxisok adatközléseinek segítségével ezt a típusú felmérést és annak értékelését. A praxisok kiválasztása véletlenszerűen történt. A felmérésben résztvevő valamennyi praxis magánpraxisként működött, a praxist vezető fogorvos az általunk szerkesztett „Felmérő Lap” alapján adta meg számunkra a kért adatokat. A felmérés anonym módon, minden résztvevő praxisban azonos módszerekkel történt.

A Denti implantátumok beültetését az esetek többségében a hagyományos Brånemark-szerinti protokoll szerinti kétszakaszos műtéti módszerrel végzik.  Az egyszakaszos műtéti módszer alkalmazását nagyban segítik a Denti Implantációs Rendszerben meglévő erre a célra speciálisan kialakított implantátumok, illetve a Denti implantátumok beültetésére kifejlesztett Denti Guide rendszer.

A Denti implantátumok beültetése során elért, a nemzetközi összehasonlításban is magas éves sikerességi rátát 98,88% az implantátumok formájának optimális kialakítása és felszínének SLA típusú mikrostruktúrája mellett a Hager&Mesinger GmBh /Németország/ által kiváló precizitással gyártott hardwer elemeknek is köszönhető. Ezen feltételek mellett a beültetésekhez szükséges feltételek adottak, azaz a műtéti módszerek biztonságosan, gyorsan alkalmazhatók.

A teljes cikk várható megjelenése 2015. Február, Magyar Fogorvos.