I. DENTI BORTÚRA

2013. október második hétvégéjén megrendeztük az I. Denti Bortúrát, helyszínül Szekszárdot és környékét választottuk. Rendezvényünk céljának azt tűztük ki, hogy a rohanó világunkban teremtsünk egy nyugodt, baráti hétvégét, ahol kellemes környezetben, finom borokkal kapcsolódhatunk ki és töltődhetünk fel.

A három napos borozással egybekötött túra a Fritz Pincészetnél indult a kollegák itt gyűltek össze egy „munkaebéddel” egybekötött koccintásra. Estére vártunk minden kedves barátot, fogorvos és szájsebész kollegát, akikkel a Brill Pálinkaház négy féle pálinkájából kóstoltunk egy ízletes vacsora mellett.

Szombat reggel gyalogos bortúrára indultunk, mely három pincészetet érintett. Az út hossza kb. 12-14 km volt, amely a szekszárdi dombvidék jellegzetes szurdokkal szabdalt szőlőbirtokai között haladt, érintve a történelmi városrészt is. Ebédre érkeztünk a Mészáros Borházhoz, ahol pincelátogatás mellett legalább hatféle bort volt alkalmunk kóstolni a finom ebéd közben.

Ezután folytatódott a túra a hegytetőre a csodálatos panorámájú Heimann Pincészetbe. Heimann Zoltán jellegzetes humorú borkóstolója és Ágnes finom borkorcsolyái felejthetetlen emlékként élnek bennünk. A Heimann testvérek meghatározó alakjai a magyar borkultúrának, ki főborászként, ki pinceépítő mesterként írta be magát már életében a történelem nagykönyvébe.

Szürkület után értünk le a Bodri Pincészetbe, ahol a hatalmas pincerendszerben tett séta után nyolc fajta borból kínáltak bennünket majd stílusosan kemencés töltött káposztát kaptunk vacsorára. A késő esti órákban méretes tálakon sültek érkeztek, cigányzene kíséretében és Imi kollegánk egy fantasztikus stand-uppal szórakoztatta a kedves egybegyűlteket.

A vasárnapi reggeli után mindannyian megállapítottunk, hogy ez a kezdete egy jó közösségformáló programnak, hagyományt teremtünk e jó hangulatban telt csodálatos időjárási körülmények közt tett bortúrának.

Jövőre Veletek ugyanitt!