III. DENTI BORTÚRA

2015. szeptember utolsó hétvégéjén immáron harmadik alakalommal rendeztük meg bortúránkat. Helyszínül a gyönyörű Badacsonyt és környékét választottuk.

Rendezvényünk célja idén is az volt, hogy egy nyugodt, kellemes, hétvégét töltsünk együtt barátainkkal, kollégáinkkal, finom magyar borok és ételek társaságában.
A három napos túránk alatt rengeteg szebbnél szebb helyet megcsodálhattunk és kiváló minőségű borokat kóstolhattunk. Első esténken a Szabó és Varga Pincészet borait ízlelhettük egy élőzenével egybekötött vacsorán. A hangulat már az első estén remekre sikerült.
Szombat délelőtt gyalogos bortúrára indultunk, mely alatt három borkóstoló helyszínt érintettünk. Túránk hossza 9 km hosszú volt, mely a badacsonyi hegyvidék gyönyörű szőlőbirtokai között haladt, érintve a Kisfaludy Kilátót.

Első megállónk a Léránt Pincészetbe vezetett, ahol megtekintettük a családi, kézműves borászatot és megkóstolhattuk jellegzetes íz világú, kiváló boraikat. A Léránt család már 1890 óta foglalkozik szőlőműveléssel és borkészítéssel. A gondoskodás, és a borászat szeretete érződik kellemes íz világú boraikban.
Ebédre az Ürmös Borozóba érkeztünk. A finom ebéd elfogyasztása után, a Bormúzeumban, megkóstoltuk az igazi testes, zamatos badacsonyi borokat. Túránk folytatásaként ellátogattunk a Kisfaludy Kilátóhoz, ahol megcsodálhattuk a festői Pannontáj és Balaton tökéletes harmóniáját.
Túránk végezetéül ellátogattunk a Laposa Családi Birtokra. A birtok a Badacsonyi-hegy déli oldalán fekszik, és a borvidéki hagyományoknak megfelelően, csak fehér borokat készítenek. A birtok felfedezése után, háromféle bort kóstoltunk egy finom borkorcsolya elfogyasztása mellett. Mindenkiben felejthetetlen élmény marad ez a gyönyörű badacsonyi birtok.

Estére, a túra kipihenéseként, bográcsos vacsorával és hat tételes borkóstolással múlattuk az időt. A Borbély Családi Pincészet kellemes borai és a cigányzene hangja mindenkivel feletette a túra „fáradalmait”.
A vasárnapi reggeli után mindannyian megállapítottuk, hogy túránk hagyományát mindenképp folytatjuk. A remek hangulat és a jó társaság idén sem maradt el.

Jövőre veletek ugyanitt!