2017. október 6-8.

IV. DENTI BORTÚRA – MÁD

2017-ben ismét Denti bortúrát szervezünk.

Az idei évben a tokaji régió, azon belül is Mád borait szeretnénk jobban megismerni. Szokásunkhoz híven a borkóstolók mellett egy szép túrát is teszünk a szőlőtőkék között.
Erre a családias rendezvényre szeretnénk meghívni és várunk szeretettel minden kedves partnerünket, barátunkat

Baráti üdvözlettel:

Vajdovich Nóra és Tatár Béla

szervezők

Program

Péntek

18.00 – Birtoklátogatás. A vacsora előtti birtoklátogatáson a Demetervin pincészet borásza, Demeter Ervin lesz a kísérőnk.

19.30 – Közös esti vacsora a hotelben borkóstolóval egybekötve, a Demetervin pincészet boraiból.

A Demetervin pincészetről:

“Az értékek megőrzésére akkor van esély, ha meg tudjuk találni az egyensúlyt a Természettel, és újra a Világegyetem körforgása szerint élünk. Célunk a világörökségi táj és kultúra fenntartása, a talaj és a rajta alkotó ember – azaz a terroir – pontos kifejezése a borban. A mádi vulkánok a világon egyedülálló karaktert adnak az itteni boroknak. A mi feladatunk ezen adottságok bemutatása: egyensúlyos, boldog szőlőből készíteni bort, természetes és hagyományos módszerekkel, kompromisszumok nélkül, a tökéletességre törekedve.”

A borkóstoló, a vacsorával veszi kezdetét az étteremben.

Szombat

Svédasztalos reggeli a hotel éttermében.

10.00 – Bortúra. Első állomása a Gusteau éttermének pincéje lesz, majd továbbmegyünk a Szent Tamás tetőre, azt követően pedig a dűlők között sétálunk az Első Mádi Bisztróba, ahol kétfogásos ebéd várja a túra résztvevőit, természetesen az ebédhez illő legfinomabb borokkal.

Néhány sorban az Első Mádi Borház és Bisztró múltja és jelene:

“Több szempontból is első ez a csalogató épület. A falu első háza, amely fogadja az ideérkező és az átutazó vendégeket. Ez az első olyan intézmény, amely igyekszik összefogni és méltó környezetben bemutatni a mádi borászatok munkájának lényegét, azaz a hitét a mádi dűlők különleges fekvéseiben, az ásványoktól duzzadó talajban, a szigorú terméskorlátozásban, a kemény munkában és a baráti összefogásban.
Ezeket a csodás borokat a régió alapanyagait is felhasználó sokszínű bisztrókonyha kíséri. A szívélyes kiszolgálás mellé igyekszünk minél több információval szolgálni a Mádon található látványosságokról, szállás- és szórakozási lehetőségekről, de legfőképpen a táj szőlészeti és borászati adottságairól. Izgalmas szolgáltatásainkon keresztül bemutatjuk a tájegység kivételes adottságait és egyediségét.”

A bortúra a Holdvölgy Pincészetbe folytatódik tovább, ahol ötféle bort fogunk megkóstolni. Ezt követően látogatást teszünk a Holdvölgy Pincelabirintusban, melyről álljon itt néhány sor kedvcsinálónak:

“500 évvel a legendás bor születése után a HOLDVÖLGY felelősséggel kívánja továbbgondozni a Tokaj-Álmot. A gondolatok bora a tudás, az elvek, a képzelet és a türelem harmóniájában született. A szellemiség és a lélek ötvözte tökéletessé, akárcsak az örök értékeket. 25 hektárról, Mád legértékesebb dűlőiről rendkívüli törődéssel, szükségszerűen korlátozott mennyiségben.”

E napi túránk végén visszasétálunk a szállásra, majd este ismét kitűnő borokat kóstolhatunk a Szent Tamás Pincészet Birtokközpontjában.

A borkóstoló utáni vacsora a Gusteau Udvar egyedülálló Grillházában, ill. Grillteraszán lesz, ahol ízletes húsok és valódi török hangulat, valamint baráti beszélgetések várnak minden kedves résztvevőt. Garantált Gusteau minőség és kulináris élmények a parázsasztal mellett.

Vasárnap

Büféreggeli a hotelben

TÚRA NÉGY KERÉKEN
Ezen a napon lehetőség van terepjárós dűlőtúrázásra, amelyre jelentkezni helyben lehet majd. További információt ezzel kapcsolatban a https://percze.com/szolgaltatasok/ oldalon talál minden kedves érdeklődő.

Szeretettel várjuk!

A Denti System Kft. csapata

 

Időpont:

2017. október 6-8. péntek-vasárnap (2 éjszaka)

Szállás:

Mádi Kúria Hotel és Rendezvényközpont

3909 Mád, Rákóczi u. 48.

A szobaár tartalmazza a büféasztalos reggelit, a szauna-, és wifi használatot.

A teljes program ára: 52.000 Ft / fő, amely a következőket tartalmazza:

–      Szállásdíj és idegenforgalmi adó 2 éjszakára 1 és 2 ágyas szobákban

–      Szombaton és vasárnap svédasztalos reggeli a hotel éttermében

–      Péntek este vacsora  borkóstolóval

–      Szombaton bortúra túravezetővel borkóstolóval

–      Szombat este grillvacsora borkóstolóval

A Hotel 2017. szeptember 5-ig  tartja fenn a szobákat kötbérmentesen.

A jelentkezés a részvételi díj 50%-ának befizetésével érvényes!

 

Szeretettel várjuk!

A Denti System Kft. csapata

A jelentkési lap letölthető innen.

JELENTKEZÉS