KÖNYVAJÁNLÓ

A közelmúltban megjelent „Dentális Implantológia Napjainkban” című kézikönyvben bemutatásra kerültek mindazok a modern, korszerű fogorvosi implantológiában fontos kérdések, amelyek megválaszolása a mindennapi praxisban dolgozó fogorvosok részére fontosak , és segítik eligazodásukat az őket érintő kérdésekben.

A könyvben tárgyalt témakörök közül a legfontosabbak a korszerű fogorvosi implantátumok alkalmazásának javallatai és előnyei. Ezek között részletes bemutatásra kerültek a Denti Implantációs Rendszer legújabb fejlesztései, közöttük a gyökérforma (Root-Form) és a Magyarországon még egyedüli, saját fejlesztésű cirkónium-oxid fogorvosi implantátumok és fejrészek.

A legkorszerűbb implantátumok bemutatását az implantátumok beültetéséhez szükséges korszerű műtéti módszerek és a műtéti műszereket kiegészítő eljárások, valamint bioanyagok tárgyalása követi. A megértést a bőséges képillusztráció segíti; a könyvben több mint 800 színes kép illusztrálja az elmondottakat.

Különösen fontos, ez idáig nem kellően hangsúlyozott témakört mutat be és tárgyal a könyv számos implantátumos protetikával foglalkozó fejezete. Ezek a korszerű, esztétikailag és biomechanikailag is korrekt implantátumos fogpótlások tervezésével és kivitelezésével kapcsolatos fejezetek.

Ezekben a fejezetekben bemutatják a szerzők az implantátumos fogpótlások protetikai és sebészi tervezésének legfontosabb szempontjait, illetve a készítésük során alkalmazható lehetséges megoldásokat. Közvetlen segítséget adnak ezzel az adott esetben legkorszerűbb és legoptimálisabb megoldások kiválasztásában.

Külön fejezetekben bemutatják a fogtechnikai laborban végzett fogmű készítésének menetét, gyakorlati tanácsokkal segítve az implantátumos fogpótlások készítésében közreműködő fogtechnikusokat is.

 

A könyv megírása során mindvégig a „bizonyítékokon alapuló orvoslás” elvét követve kerültek bemutatásra és megtárgyalásra az adott témakörök. Ezt alátámasztandó számos, a téma fontosságához szorosan kapcsolódó korábbi, illetve legújabb irodalmi hivatkozások is megtalálhatóak. Emellett természetesen a szerzők bemutatják a fogorvosi implantológia terén szerzett saját hosszútávú tapasztalataikat is. Nem szabad elfelejteni, hogy a Denti Implantációs Rendszer már több mint 21 éve van forgalomban, az orális implantológia kérdéseivel foglalkozó szerzők ez irányú tapasztalata immáron 28 évre nyúlik vissza!

A Denti Implantációs Rendszer hosszútávú sikerességének bemutatására és széleskörű alkalmazhatóságának igazolására a két utolsó fejezetben a szerzők az időközben végzett utánkövetéses és részvizsgálatokkal kapcsolatos eredményeikről is beszámolnak. Úgy gondolják, hogy a gyakorló fogorvosok számára ez a hosszútávú eredményes alkalmazás a legfontosabb referencia…