Alkalmazása javasolható a fogorvosi implantátumok stabilitásának ellenőrzésére a beültetés után azonnal, a gyógyulási időszakban illetve az implantátumos fogpótlás készítésekor. Alkalmas továbbá az implantátumos fogpótlások stabilitásának ellenőrzésére az évente végzett kontrollvizsgálatokon. Alkalmazásának speciális javallata a periimplantáris gyulladások korai detektálásában, illetve a kezelés hatékonyságának kontrollálásában van. Az irodalomból ismert tény, hogy a beültetett implantátumok kb. 10%-a körül 10-15 évvel a beültetésük után periimplantitisz alakul ki. A Periotesttel végzett kontrollvizsgálatok a gyulladásos folyamatok korai felismerésében jelentős segítséget nyújthatnak a kezelő orvos számára.

PERIOTEST M

Kisméretű kézikészülék, amely az implantátumok csontos rögzültségének mérésére szolgál. Zsinórmentes kialakításának köszönhetően kézbe fogva könnyen, akadályok nélkül mozgatható. A készülékben lithium-ion elem található, amely egyszerűen újratölthető. Számos implantológus-fogorvos régi vágya volt, hogy egyszerűen és gyorsan meggyőződhessen a beültetett implantátumok rögzültségéről a csontszövetben. A Periotest M kézi készülék lehetővé teszi, hogy az implantátumok stabilitásáról a kezelőorvos objektíven meggyőződhet és így biztonságosan eldöntheti, mikor kívánja a beültetett implantátumokat megterhelni.

Ismertető letöltése

Tanúsítvány

PERIOTEST

A Periotest készülék az implantátumok primer stabilitásának mérésére szolgál. A Periotest a fogorvosi implantátumok osszeointegrációjának ellenőrzésére és mértékének megállapítására leggyakrabban használt eszköz. Segítségével az implantátumok stabilitása objektíven vizsgálható.